Internet

Bestelsysteem voor hosting provider PCextreme

Voor hostingprovider PCextreme hebben we het volledig bestelproces vernieuwd. Dit project moest de gebruiksvriendelijkheid verhogen, meertaligheid toevoegen en het bedrijf in staat stellen sneller en eenvoudiger diensten aan het aanbod toe te voegen of wijzigingen hierin in door te voeren.

Voor het hosting bedrijf PCextreme hebben we een nieuw bestelsysteem ontwikkeld. Het bedrijf heeft 25.000 klanten, grotendeels in de Benelux maar ook daarbuiten. Het project is daarom volledig meertalig opgezet, tevens met het oog om het betreden van meerdere internationale markten te faciliteren.

Het systeem communiceert met meerdere API's van het bedrijf en leveranciers om nieuwe, maar ook bestaande en ingelogde klanten, een fijne gebruikerservaring te bieden. Om makkelijker te kunnen schakelen op marketing- en commercieel gebied kunnen er daarnaast eenvoudig (tijdelijke) acties en aanbiedingen worden ingesteld. Met name op dit laatste gebied bestonden er in de oude situatie veel beperkingen.

Ten slotte is het bestelsysteem zo gestructureerd dat het beter meetbaar is met bijvoorbeeld Google Analytics. Zodoende krijgt het bedrijf een beter inzicht in waar en waarom potentiƫle klanten eventueel afhaken.