Reizen en vakantie

Vernieuwd offerte aanvraagsysteem Eilandhoppen op Maat

Voor online reisbureau Eilandhoppen op Maat hebben we het bestaande offerte aanvraagformulier vervangen voor een moderne opvolger. Verhoging van een positieve gebruikerservaring, conversie en betere beheersbaarheid waren doelen van dit project. Daarnaast moest het systeem voorbereid worden op de meertaligheid die de toekomstige bedrijfsvoering vereist.

Aanvragen verwerkt
5.500+
Talen
2

Gebruiksvriendelijk, ook op mobiele devices

Veel mensen boeken hun reizen tegenwoordig via de tablet of telefoon, gemakkelijk vanaf de bank. Het bestaande formulier van Eilandhoppen op Maat was hier minder voor geschikt en kon daarnaast aandacht gebruiken in de weergave en gebruiksvriendelijkheid. Ten slotte wilde het bedrijf de markt buiten Nederland gaan betreden: het aanvraagsysteem moest daarom op meertaligheid worden voorbereid.

We hebben samen de bestaande situatie onder de loep genomen en daarna de vereisten en gewenste gebruikerservaring van het nieuwe aanvraagproces opgesteld. Dit hebben we uitgewerkt in een mobiel-vriendelijk, meertalig aanvraagsysteem wat is ingedeeld in een aantal overzichtelijke stappen.

Gekoppeld met bestaand backoffice systeem

Het nieuwe systeem put alle informatie uit het bestaande, eerder door ons ontwikkelde, backoffice systeem. Zo kan Eilandhoppen op Maat het hele aanbod op één plek beheren, wat het gemak verhoogd en de kans op fouten verkleind. Bij het betreden van buitenlandse markten, en bijbehorende groei in het aanbod, werd deze behoefte groter.